Tilt & slide skjutdörr

En skjutdörr är en perfekt lösning på balkonger eller stora altaner där det inte finns utrymme att öppna en vanlig altandörr – eller där man vill ha ett mer modernt utseende på fasaden med stora rena glasytor.

En tilt & slide dörr har samma karm och utseende som ett Dreh Kip fönster – dvs övre delen av dörren kan tiltas inåt i rummet för säker vädring. Det betyder att denna dörr inte har en vanlig ’tröskel’ utan en karm nertill vilket gör denna dörr säkrare vid väderutsatt läge med översvämningsrisk – men kanske inte lika bekväm att gå ut och in genom som en lift & slide skjutdörr  med en plattare tröskel.

Tilt & slide skjutdörrar kan göras med 2-glas U-1,29, 3-glas U-0,97  både i trä eller i trä med aluminiumklädd utsida – med eller utan spröjs – eller DK88 för passivhus i trä/alu U-0,78

När dörren öppnas skjuts den åt sidan inne i rummet vilket gör den oberoende av snö, is, löv mm. Då det ej går att sätta handtag ute gör detta att denna kan öppnas fullt ut vilket ger en något större öppning – vi kan även göra den inaktiva delen bredare än den aktiva.

En grundare karm än Lift & slide (78 mm istället för 184 mm) gör att detta är ett billigare alternativ då det går åt mindre material – och den väger därför även mindre! Det är även enklare att montera i ett hörn då den inte bygger lika mycket på djupet. Det är tyvärr inte möjligt att sätta handtag eller lås utvändigt på denna dörr

Samma ’tilt’ vädring finns som inåtgående fönster o altandörrar och vikdörrar 

Viking Windows använder inte standardmått utan tillverkar dina fönster enligt de mått som behövs och tar betalt för arbete och material.
Produktionstid – 3-5 veckor på fabrik + någon vecka för transport. 5 års garanti.

Tröskel tilt o slide ute
Tröskel tilt o slide inne

Spröjs till lift & slide skjutdörr

Lös 25 mm träspröjs utvändigt.
25 mm fasta ute/inne – släta med eller utan distanslist mellan glasen
Fast genomgående 63  mm post – med slät profil med dropplist i aluminium ute.Vid aluminiumklädd utsida kan endast fast spröjs användas.

Allt målas i valfri kulör

Fönstren målas i en valfri NCS eller RAL kulör – mot tillägg kan de målas i 2 olika färger, betsas (Technos standardlasyrer) eller kläs med aluminiumklädd utsida
Obs! Vi levererar EJ omålade produkter

Drevmån

Vi anger tillverkningsmått / karmyttermåttet i våra ritningar och du måste själv ta hänsyn till drevmånen. Lämpligt är minst ca 15 mm på bredd och 15 mm på höjden.

Spröjs DK trä

Glas – säkerhetsglas och mönstrat glas

Enligt Boverkets regelsamling för byggande BBR 2008 måste alla glasytor som sitter lägre än 600 mm från mark/golv ha härdat eller laminerat glas (speciella regler gäller för glasytor vid fallhöjd – laminerat glas)
Vi kan sätta härdat säkerhetsglas (går i ’tusen bitar) eller laminerat säkerhetsglas med två hoplimmade glasskivor med en plastfilm mellan vilket är även ger ett större inbrottsskydd.

Om stora glasytor skall sitta i söderläge kan det vara skönt med solskyddsglas för ett svalare inomhusklimat, vi kan även sätta ljudisolerande glas om huset är nära trafikerad led eller självrengörande glas. Vi har ett stort utbud av mönstrat glas

Technical data of tilt and slide door:

 • Thermal transmittance
  • With double glazing: Uw = 1,29 W/m2K;
  • With triple glazing: Uw = 0,97 W/m2K;
  • DK88 system: Uw = 0,74 W/m2K;
 • Sound insulation:
  • With double glazing: Rw (C; Ctr) = 33db (-1; -4);
  • With triple glazing: Rw (C; Ctr) = 35db (-1; -5);
 • Cross sections: both 78 mm and 88 mm profile depths available (see drawing for more details);
 • Pine wood with quality class A1–A3;
 • Wooden profiles treated with water based preservative;
 • Glazing unit: double glazing 26 mm (Ug = 1,1 W/m2K) or triple glazing 40 mm (Ug = 0,6 W/m2K) & 50 mm (Ug = 0,5 W/m2K);
 • Hardware: ROTO;
 • Frame dimensions: WxH max. 4,3 x 2,5 m;
 • Multilight windows with transoms and mullions;
 • Weight of the opening sash up to 130 kg.
tröskel tilt-slide träalu

Läs fler omdömen från våra kunder i vår gästbok!

Vi har flera olika dörrtyper

Lift and slide

Våra Lift & slide skjutdörrar öppnas genom att handtaget/hävarmen vrids 180grader och den aktiva dörren höjs och kan skjutas åt sidan utan att någon muskelkraft krävs. Vrider man sedan tillbaka handtaget sänks dörren ner i fast läge för ventilation.

Läs mer

Tilt and slide

En tilt & slide dörr har samma karm och utseende som ett Dreh Kip fönster – dvs övre delen av dörren kan tiltas inåt i rummet för säker vädring. Det betyder att denna dörr inte har en vanlig ’tröskel’ utan en karm nertill vilket gör denna dörr säkrare vid väderutsatt läge med översvämningsrisk – men kanske inte lika bekväm att gå ut och in genom som en lift & slide med en plattare tröskel.

Läs mer

Vikdörrar

En vikdörr är en perfekt lösning på balkonger, stora altaner eller rum där man vill öppna upp en hel vägg och förena ute och innemiljön. Våra vikdörrar öppnas inåt – dvs dörrarna skjuts på insidan av rummet vilket gör den oberoende av snö och löv – men något att tänka på ang möbler mm.

Läs mer

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!