DK13 – inåtgående fönster Dreh-kip

Ett modernt inåtgående fönster?

Nyhet! Ekfönster! Nu kan vi även erbjuda vår DK serie i massiv ek!

Vår DK-serie är moderna inåtgående fönster med sk Dreh-Kip vädringsläge som dessutom erbjuder en säker vädringsfunktion, DK13 finns i både 2-glas (U-1,29) 3-glas (U-0,94) samt väldigt energieffektiva DK88 (U-0,74). Dessa fönster har en slät modern profil och tillverkas i massiv djupvakuumimpregnerad furu  med en energiglaskassett fylld med argongas, som tillval kan vi sätta fast eller lös träspröjs och utsidan kan  kläs med aluminium.

Dessa modeller kan göras i både massiv furu och massiv ek som både fönster och inåtgående altandörrar. Våra vikdörrar och skjutdörrar Tilt & slide kommer från denna serie.

Det perfekta fönstret för ventilering

Fönstret öppnas som ett vanligt sidohängt fönster om handtaget öppnas på ’kl 3.00’. Drar man det uppåt till ’kl 12.00’ vippas/tiltas fönstret inåt för ventilation i ett inbrottssäkert läge och vid ’kl 13.30’ microventileras hela fönstret med en smal springa runt om vilket gör det perfekt för ventilering i ett sovrum. De kan även göras enbart sidohängda – eller enbart med tilt-vädring, tex vid väldigt stora och breda fönster.

Inåtgående DK13 fönster i 'tilt' vädringsläge
Slät modern profil inne

Öppningsmodeller

 • Sidohängt – vanliga gångjärn, öppnas inåt men utan spanjolett
 • Tilt & turn – fönstret kan både öppnas inåt – och om handtaget dras uppåt med ’tilt-vädring’ upptill, samt microventilering om handtaget sätts på kl 13.30
 • Enbart tilt – För fönster som är för stora för att göras tilt & turn eller där man bara behöver vädringsläge.
 • Fast fönster – ej öppningsbart, billigast och ger större glasyta än ett öppningsbart fönster.
 • Asymmetriska fönster – beroende på utseende kan vissa fönster öppnas – ej helt runda!

2-luftfönster kan göras med mittstolpe och 2 st tilt & turn bågar – eller där ena fönstret är sidohängt och fästs i karmen uppe/nere och det andra öppnas tilt & turn. Då kan man dessutom få en stor öppning om det behövs vid tex utrymning.

Inåtgående fönster öppnas tilt & turn

Altandörrar

Altandörrar kan dels göras som inåtgående dörrar  vanlig tröskel – och även som ett ’stort fönster’ med tilt vädring – dvs med en högre ’tröskel/båge’ längst ner vilket är ett säkert skydd mot läckage i kraftigt väderutsatt läge. Det är tyvärr inte möjligt att sätta handtag utvändigt på dessa dörrar, i så fall rekommenderas SW11 altandörr med rak profil som kan öppnas både utåt och inåt och med lås och handtag ute.

Samma ’tilt’ vädring finns som skjutdörr och vikdörrar.

Vi använder inte standardmått utan tillverkar dina fönster enligt de mått som behövs och tar betalt för arbete och material. För att underlätta vid installation och för att få ett smäckrare fönster specialbygger vi dem gärna och gör större fönsterpartier av fler enheter.

DK inåtgående tilt altandörr i trä/aluminium

Spröjs till DK13/DK88 fönster i trä

Lös 25 mm träspröjs utvändigt
25 mm fasta ute/inne – släta med eller utan distanslist mellan glasen
Fast genomgående 63 mm post – med slät profil med dropplist i aluminium ute
Vid aluminiumklädd utsida kan endast fast spröjs användas

Drevmån

Vi anger tillverkningsmåttet / karmyttermåttet i ritningarna och du måste själv ta hänsyn till drevmånen. Lämpligt är minst ca 15 mm på bredd och 15 mm på höjden

Målas i en valfri kulör

Fönstren målas i en valfri NCS eller RAL kulör – mot tillägg kan de målas i 2 olika färger, betsas (Technos standardlasyrer) eller kläs med aluminiumklädd utsida – då med valfri kulör ute/inne. Obs! Vi levererar EJ omålade produkter

Glas – säkerhetsglas och mönstrat glas

Enligt Boverkets regelsamling för byggande BBR 2008 måste alla glasytor som sitter lägre än 600 mm från mark/golv ha härdat eller laminerat glas. Detta gäller i första hand nybyggen (ej renovering) Detta betyder att glasytor i dörrar och stora fönster i måste både utvändigt och invändigt glas vara härdat glas (speciella regler gäller för glasytor vid fallhöjd – laminerat glas).

Vi kan sätta härdat säkerhetsglas (går i ’tusen bitar’ – som sidorutan på en bil) eller laminerat säkerhetsglas med två hoplimmade glasskivor med en plastfilm mellan (blir ett ’spindelnät’ – som vindrutan på en bil) vilket är även ger ett inbrottskydd.

Om stora glasytor skall sitta i söderläge kan det vara skönt med solskyddsglas för ett svalare inomhusklimat, vi kan även sätta ljudisolerande glas om huset är nära trafikerad led eller självrengörande glas.Vi har ett stort utbud av mönstrat glas.

Technical data of DK13 window:

 • Thermal transmittance
  With double glazing: Uw = 1,29 W/m2K;
  With triple glazing: Uw = 0,94 W/m2K;
 • Sound insulation:
  With double glazing: Rw (C; Ctr) = 33db (-1; -4);
  With triple glazing: Rw (C; Ctr) = 35db (-1; -5);
 • Cross sections: frame 78 x 78 mm; sash 78 x 78 mm; transom/mullion 105 x 78 mm; glazing bar 63 x 78 mm or 85 x 78 mm;
 • Pine wood with quality class A1–A3;
 • Wooden profiles treated with water based preservative;
 • Glazing unit: double glazing 26 mm (Ug = 1,1 W/m2K) or triple glazing 40 mm (Ug = 0,6 W/m2K);
 • Hardware: ROTO;
 • Frame dimensions: WxH max. 2,5 x 3,2 m;
 • Multilight windows with transoms and mullions;
 • Weight of the opening sash up to 100 kg.

Offertförfrågan

Mia - kök, fönster, adm: 070-495 84 44

Peter - måleri & kakel: 070-792 38 19

E-post: info@pimaleri.se
Läs mer

Våra produkter & tjänster

Inspirationsbilder

Vi har flera olika fönstertyper med olika öppningssätt och utseende

Utåtgående fönster

Våra fönster tillverkas i massiv furu med en slät profil ute och allmogeprofil eller rak profil inne. Ett modernt fönster med gammaldags utseende och bra energivärde som kan fås med en 25 mm lös spröjs – eller 25 mm fast, profilerad spröjs inne/slät ute och distanslist mellan glasen. Det öppnas utåt – sidohängt eller vridbart – med fingerkrokar eller spanjolett. Altandörrarna i denna serie kan fås med gammaldags profilerad panel ute/inne. 2-glas Viking 12 U-1,2, 3-glas SW17 med dubbla energiglas U-0,75.

Läs mer

Inåtgående – Dreh Kip DK13 – 2 eller 3-glas

Ett inåtgående sk ‘tilt&turn’ fönster som kan öppnas sidohängt inåt och även ‘vippas’ inåt med möjlighet till säker vädring.
Dessa fönster har en väldigt modern slät, rak profil både ute och inne.
DK13 i trä eller trä/alu
2-glas U-1,29
3-glas U-0,94
DK88 i trä/alu
3-glas U-0,74 mm

Läs mer

Fönster för Passivhus

För Passivhus rekommenderas våra DK88 U-0,78 inåtgående i trä/alu eller SW14 U-,68 utåtgående – båda i trä med aluminiumklädd utsida, extra tjock 3-glas energiglaskassett (50 mm istället för 40 mm) med dubbla energiglas, tjockare karm och båge och extra isoleringslister. SW14 är certifierade av Passive House Institute i Tyskland.

Läs mer

Brandsäkra fönster & engelska glidfönster

Kontakta oss för mer info om Brandsäkra fönster eller Engelska glidfönster – där bågarna kan skjutas uppåt i karmen, 2-glas U-1,4.

Kontakta oss

Inspirationsbilder

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!

Nyhet!
Fönster och dörrar i massiv ek!

Inåtgående ekfönster DK 13 och DK 88, samt inåtgående enkeldörr DK88 samt utåtgående dubbeldörr DK88. Lift & slide skjutdörr, panorama skjutdörr samt vikdörrar.
Kontakta oss för mer information!

Nyhet! Inåtgående fönster DK serie i massiv ek - även skjutdörrar och vikpartier i ek
DK88 DrehKip tilt o turn fönster tiltat inåt för vädring
DK tilt o turn öppet sidohängt
DK inåtgående tilt altandörr i trä/aluminium
DK13 DrehKip 2-luftsfönster m tiltvädring utan mittpost