Energieffektiva paneldörrar

Våra energieffektiva paneldörrar finns som V12 U-1,0 och SW17 U-0,75.  En välisolerad dörr fylld med polystyren med en slät eller spårad panel i fanér ute/inne – eller med utanpåliggande speglar med ett gammalt utseende.  3-glas energiglaskassetter och ev spröjs om så önskas – allt målat i en eller två valfria kulörer. Det finns i ett flertal färdiga mönster – eller så tillverkar vi dem enligt dina egna ritningar! Mot tillägg mönster även på dörrens insida

Dörrarna i denna serie kan göras både som enkel eller dubbeldörr och de kan öppnas både utåt och inåt. Vi kan även göra olika storlekar på dörrbladen, eller varför inte en rundad överdel? – kontakta oss så hjälper vi till att rita en dörr efter era behov!

Vi använder inte standardmått utan tillverkar din dörr enligt de mått som behövs och tar betalt för arbete och material!  Detta innebär att du själv måste ta hänsyn till ev drevmån. Lämpligt är ca 15 – 20 mm på bredd/höjd på dörrar.
Kontakta oss så hjälper vi till att rita en dörr efter era behov! (skicka gärna foton eller skiss på vad det är du är ute efter)

Min/max bredd : Enkeldörr min/maxbredd enkeldörr 650 mm / 1150 mm, dubbeldörr min 1486 mm / 2210 mm. Höjd min 1720 mm / 2440 mm (max vikt/dörrblad 100 kg)

Produktionstid ca 5-7 veckor på fabrik (ev något längre om specialtillverkad panel) + någon vecka för transport. 5 års garanti

Vi har ett flertal färdiga modeller att välja mellan men vi tillverkar dem helt enligt önskemål, med eller utan sido/överljus, valfria mått, spröjs etc.

Specialdesignad paneldörr med dekoration i aluminium och sidoljus med specialdesignad fast spröjs.
Specialdesignad paneldörr med dekoration i aluminium och sidoljus med specialdesignad fast spröjs.
Välisolerad paneldörr med utanpåliggande spegel, överljus och fast spröjs
Välisolerad paneldörr med utanpåliggande spegel, överljus och fast spröjs
Slät panel med aluminiumdetalj
Slät panel med aluminiumdetalj
Paneldörr med profilerade utanpåliggande speglar
Paneldörr med profilerade utanpåliggande speglar
Paneldörr med utanpåliggande spegel i trä i genomskärning
Paneldörr med utanpåliggande spegel i trä i genomskärning
Målad spårad MDF
Målad spårad MDF
Spårad panel 3 bredder
Spårad panel 3 bredder

Spröjs

Paneldörrar har en rak, slät profil inne vilket gör att en profilerad spröjs inte fästs i en profilerad kant inne som på våra gammaldags ytterdörrar i trä.

Löstagbar slät 25 mm träspröjs utvändigt – billigast och mest energieffektivt men ser inte lika fint ut från insidan.

25 mm fasta träspröjs ute/inne – med facetterad eller rak, slät profil – ute och inne. Vi kan sätta rundad allmogeprofil inne men det är raka kanter runt glaset.

Distanslist mellan spröjsen vit, grå eller svart list mellan spröjsen, inne i glaskassetten så det ser genomgående ut. Denna list kostar mer och isolerar sämre. Vi kan ta bort den men då ser man avståndet mellan glasen samt den svarta tejp som spröjsen fästs med – skillnaden är större på 3-glas då avståndet mellan glasen är större.
Obs! om spröjs i X eller diagonalt kan vi endast sätta facetterad/slät spröjs ute/inne och utan distanslist!

Fast 25 mm slät träspröjs inne
Fast 25 mm slät träspröjs inne
3-glas med fast diagonal slät spröjs utan distanslist mellan spröjsen
3-glas med fast diagonal slät spröjs utan distanslist mellan spröjsen
Spröjsval 3-glas genomskärning
Fönster med lös spröjs sett från insidan
Fast facetterad träspröjs ute
Fast facetterad träspröjs ute
Fast 25 mm träspröjs med allmogeprofil inne, facetterad ute och en vit distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut.

3-punktslås och handtag

Alla ytterdörrar levereras komplett med en 3-punkts spanjolett där handtaget först dras uppåt för att låsa två lås i karmen innan man vrider på nyckeln. Som standard sätter vi ett Fix 2002 säkerhetslås med borta-säkert-funktion vilket försäkringsbolagen rekommenderar samt Assa 1300 cylinder med 3 nycklar.

Vi kan även sätta Assa 1311 vred inne/cylinder ute eller cylinder både ute/inne – utan borta-säkert-funktion men med 3-punktslås.

Alla dörrar levereras inkl handtag Epok 1956 i matt chrome men vi  har flera olika modeller – som kan fås i flera olika färger.

Nu även kodlås Halke Smart
Nyhet! Vi kan nu även erbjuda Halke Smart kodlås på våra ytterdörrar samt även sk ’slam-shut’ inåtgående ytterdörr med kodlås utan handtag utvändigt.

Vi levererar en komplett dörr och den enda kostnad som tillkommer om det behövs fönsterbleck då även karmskruv ingår i leveransen!

Fix 2002 från insidan Epok 1956
Halke Smart kodlås
Halke Smart kodlås utsida
Fix 2002 - borta säkert funktion
Fix 2002 - borta säkert funktion
Assa 1311 cylinder ute tumvred inne
Assa 1311 cylinder ute tumvred inne Assa 6640
Halke Smart kodlås från insidan
Halke Smart kodlås från insidan
Halke Smart kodlås information
Halke Smart kodlås information

Valfri kulör, mönstrat glas, spröjs

Dörrarna  målas i en valfri NCS eller RAL kulör – mot tillägg kan de målas i 2 olika färger ute/inne eller betsas i valfri lasyr.
Obs! Vi levererar EJ omålade eller grundmålade produkter.

Ekmönstrad tröskel i komposit.

Vi har ett stort utbud av mönstrat glas och vi kan sätta en fast spröjs ute/inne

Diverse info

Dörren är tillverkad av en ram i massiv furu med en kärna i isolerande polystyrene klädd med ett tunt lager aluminium för fuktspärr. För stabilitet sitter det 2 lager av fanér både horisontellt och vertikalt ute och inne. Ytterst en skiva i MDF eller fanér med valfritt mönster, glas och spröjs enligt önskemål. Vi kan naturligtvis sätta detta mönster även på insidan av dörren.

Utanpåliggande spegel till paneldörr genomskärning

Nyhet! Inåtgående paneldörr
– Slam Shut

En inåtgående dörr ur vår DK88 serie i trä/aluminium med extra lågt energivärde (U-0,78) som utvecklats för den Brittiska marknaden. Denna dörr kan endast öppnas inåt  och den öppnas med nyckel (eller kodlås) från utsidan och när dörren är stängd så är den låst från utsidan. Kan fås med ett långt vertikal handtag.

Kontakta oss för mer information

Vi har flera olika dörrtyper

Gammaldags altandörrar

Våra måttbeställda altandörrar har slät profil ute och rundad allmogeprofil inne, alt rak slät profil. V12 Combi 2-glas energiglas U-1,3 i helglas, SW17 U-0,75 i helglas – något sämre energivärde med panel nertill. De tillverkas helt i furu – med aluklädd utsida som tillval.
Profilerade paneler och lös eller fast spröjs med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut!
Alla våra altandörrar levereras komplett ink handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Gammaldags ytterdörrar

Våra måttbeställda Combi dubbel ytterdörrar har en gammaldags profil invändigt och slät profil utvändigt. Dörrbladet har en ’ram’ av massiv furu och på den aktiva gångdörren sätter vi en extra 99 mm post för att få ett gammaldags utseende – och större gångdörr. Denna ram fylls med glas energiglas eller panel med allmogespegel ute/inne och lös eller fast spröjs – med profil inne och en distanslist mellan glasen så det ser genomgående ut.

Alla våra ytterdörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås Fix 2002, handtag och Assa 1300 cylinder!

Läs mer

Panelytterdörr

Vikings energieffektiva paneldörrar finns i ett stort urval – från moderna dörrar med mönstrad panel, släta dörrar med glasrutor eller allmogedörr med profiler. Vi kan dessutom designa en dörr helt efter era önskemål! Dörrarna i denna serie kan göras både enkel eller dubbeldörr och kan öppnas både utåt och inåt. Vi kan även göra olika storlekar på dörrbladen, eller varför inte en rundad överdel?

Alla våra dörrar levereras komplett inkl 3-punkts säkerhetslås, handtag och Assa 1300 cylinder

Läs mer

Inspirationsbilder

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!

Paneldörr med fasta sidoljus och utanpåliggande spegel
Paneldörr med fasta sidoljus och utanpåliggande spegel
Välisolerad paneldörr med utanpåliggande spegel
Välisolerad paneldörr med utanpåliggande spegel
Välisolerad ytterdörr med utanpåliggande paneler i trä och fast spröjs
Välisolerad ytterdörr med utanpåliggande paneler i trä och fast spröjs
Inåtgående paneldörrar med formpressade paneler och blyad spröjs
Utåtgående SW17 modern ytterdörr med frostat glas och spårat mönster
Specialdesignad ytterdörr panel med mönster i aluminium och skiffer
Specialdesignad ytterdörr panel med mönster i aluminium och skiffer