Skjut och vikdörrar

En skjut- eller vikdörr är en perfekt lösning på balkonger eller stora altaner man vill förena inne och utemiljön genom stora glasytor – eller genom att öppna upp hela väggen!

Vi har 3 olika typer av skjut och vikdörrar – alla kan fås i både 2 och 3-glas i trä eller trä/aluminium

Lift & slide skjutdörr

Den vanligaste typen av skjutdörr med en bredare slät tröskel och  öppnas genom att handtaget/hävarmen vrids 180grader och den aktiva dörren höjs och kan skjutas åt sidan utan att någon muskelkraft krävs. Vrider man sedan tillbaka handtaget sänks dörren ner i fast läge för ventilation. Den har en slät tröskel och dörren kan sänkas ner i golvet.  Dörren skjuts på insidan för att undvika att snö, is och skräp fastnar i spåren.
Nyhet! Nu kan vi även erbjuda skjutdörr lift & slide i EK!

Tilt & slide skjutdörr

En skjutdörr är en perfekt lösning på balkonger eller stora altaner där det inte finns utrymme att öppna en vanlig altandörr – eller där man vill ha ett mer modernt utseende på fasaden med stora rena glasytor.

Vikdörr i laserad och målad furu sett från utsidan, gångdörr med tiltvädring Modell 431

Vikdörr med ”tilt” vädringsfunktion

En vikdörr är en perfekt lösning på balkonger, stora altaner eller rum där man vill öppna upp en hel vägg och förena ute och innemiljön.
Våra vikdörrar öppnas inåt – dvs dörrarna skjuts på insidan av rummet vilket gör den oberoende av snö och löv – men något att tänka på ang möblering mm. Varje dörrblads maxbredd är 900 mm, den går att få med en lägre tröskel och den kan sänkas ned i golvet upp till 48 mm sett från insidan.
Nyhet! Nu kan vi även erbjuda vikdörrar i massiv EK!

Vi har flera olika dörrtyper

Lift and slide

Våra Lift & slide skjutdörrar öppnas genom att handtaget/hävarmen vrids 180grader och den aktiva dörren höjs och kan skjutas åt sidan utan att någon muskelkraft krävs. Vrider man sedan tillbaka handtaget sänks dörren ner i fast läge för ventilation.

Läs mer

Tilt and slide

En tilt & slide dörr har samma karm och utseende som ett Dreh Kip fönster – dvs övre delen av dörren kan tiltas inåt i rummet för säker vädring. Det betyder att denna dörr inte har en vanlig ’tröskel’ utan en karm nertill vilket gör denna dörr säkrare vid väderutsatt läge med översvämningsrisk – men kanske inte lika bekväm att gå ut och in genom som en lift & slide med en plattare tröskel.

Läs mer

Vikdörrar

En vikdörr är en perfekt lösning på balkonger, stora altaner eller rum där man vill öppna upp en hel vägg och förena ute och innemiljön. Våra vikdörrar öppnas inåt – dvs dörrarna skjuts på insidan av rummet vilket gör den oberoende av snö och löv – men något att tänka på ang möbler mm.

Läs mer

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!

Nyhet!
Fönster och dörrar i massiv ek!

Inåtgående ekfönster DK 13 och DK 88, samt inåtgående enkeldörr DK88 samt utåtgående dubbeldörr DK88. Lift & slide skjutdörr, panorama skjutdörr samt vikdörrar.
Kontakta oss för mer information!