Fönster

Fönster – så mycket mer än att bara hålla kylan ute!

Att välja fönster till ett nytt hus – eller när man skall byta fönster på ett gammalt – handlar inte bara om material, pris och energivärde utan även om att fånga husets karaktär och hitta något som utseendemässigt kommer att sätta rätt prägel på huset i många årtionden framöver. Ett gammalt sekelskifteshus behöver kanske fast spröjs och profilerade paneler på dörrarna – och ett nytt modernt betonghus kräver raka linjer och en spännande färg för att sätta sin egen prägel på fasaden!

Det handlar ibland även om att få rätt mått på fönster och dörrar – att gå bort från ‘standardmått’ och utgå ifrån behoven istället för en standard som fabriken vill tillverka. Att sätta in högre dörr/fönster förändrar ljusinsläppet i rummet så man ser himlen och det är viktigt att få glasyta och spröjs att följa samma höjd och storlek så glasytan livar mellan t ex fasta och öppningsbara fönster.

Kanske behövs ett solskyddsglas på stora glasytor i söderläge? Ett mönstrat glas i badrummet? Härdat eller laminerat glas i dörrar och stora glasytor eller ljudisolerande glas i närheten av trafikerade vägar? – Inga problem, vi kan ordna med det mesta!

Combi dörr och Viking 12 fönster med samma glasyta och fast spröjs som livar. Blandat med sidohängda fönster och fasta fönster med fast båge.
Veranda förstukvist med gammaldags ytterdörr och fönster med fast spröjs

Våra fönster

Alla fönster tillverkas i massiv furu som monteras ihop för hand på fabriken på ett hantverksmässigt sätt.
De målas i en valfri kulör – mot tillägg i 2-färg, lasyr eller med aluminiumklädd utsida (obs! vi levererar ej omålade produkter).
Möjlighet finns att sätta träspröjs – 25 mm slät lös utvändigt eller fast med allmogeprofil inne/facetterad spröjs ute med eller utan distanslist mellan rutorna så det ser genomgående ut.
En fast båge på ett fast fönster gör att fönstret livar med övriga öppningsbara fönster och vi gör både sidohängda fönster med fingerkrokar och vridbara med spanjolett!

Vi kan även göra ’glashus/orangeri’ med fasta sidoljus och dubbel altandörr bredd 2065 mm där dörren kan öppnas 180 grader max öppning ca 1950 mm – med eller utan spröjs!

För mer info se respektive fönstersida

Nyhet!! SW17 – 3-glas med låga U-0,75 – allmoge eller slät profil inne!

Veranda med fasta fönster med fast spröjs
Veranda med fasta fönster med fast spröjs sett från insidan

Vi hittar den bästa fönsterlösningen för ert hus

Vi använder inte standardmått utan tillverkar allt enligt de mått som behövs och tar betalt för arbete och material – däremot så måste du själv ta hänsyn till drevmånen. För att underlätta vid installation och för att få ett smäckrare fönster specialbygger vi dem gärna och gör större fönsterpartier av fler enheter.
Skicka gärna in foton så hjälper vi till med att skapa den bästa lösningen för ert hus!

Glashus orangeri med Combidörr bredd 2065 mm öppen 180 grader och fasta sidoljus - med eller utan spröjs!

Offertförfrågan

Mia - kök, fönster, adm: 070-495 84 44

Peter - måleri & kakel: 070-792 38 19

E-post: info@pimaleri.se
Läs mer

Våra produkter & tjänster

Inspirationsbilder

Vi har flera olika fönstertyper med olika öppningssätt och utseende

Utåtgående fönster

Våra fönster tillverkas i massiv furu med en slät profil ute och allmogeprofil eller rak profil inne. Ett modernt fönster med gammaldags utseende och bra energivärde som kan fås med en 25 mm lös spröjs – eller 25 mm fast, profilerad spröjs inne/slät ute och distanslist mellan glasen. Det öppnas utåt – sidohängt eller vridbart – med fingerkrokar eller spanjolett. Altandörrarna i denna serie kan fås med gammaldags profilerad panel ute/inne. 2-glas Viking 12 U-1,2, 3-glas SW17 med dubbla energiglas U-0,75.

Läs mer

Inåtgående – Dreh Kip DK13 – 2 eller 3-glas

Ett inåtgående sk ‘tilt&turn’ fönster som kan öppnas sidohängt inåt och även ‘vippas’ inåt med möjlighet till säker vädring.
Dessa fönster har en väldigt modern slät, rak profil både ute och inne.
DK13 i trä eller trä/alu
2-glas U-1,29
3-glas U-0,94
DK88 i trä/alu
3-glas U-0,74 mm

Läs mer

Fönster för Passivhus

För Passivhus rekommenderas våra DK88 U-0,78 inåtgående i trä/alu eller SW14 U-,68 utåtgående – båda i trä med aluminiumklädd utsida, extra tjock 3-glas energiglaskassett (50 mm istället för 40 mm) med dubbla energiglas, tjockare karm och båge och extra isoleringslister. SW14 är certifierade av Passive House Institute i Tyskland.

Läs mer

Brandsäkra fönster & engelska glidfönster

Kontakta oss för mer info om Brandsäkra fönster eller Engelska glidfönster – där bågarna kan skjutas uppåt i karmen, 2-glas U-1,4.

Kontakta oss

Inspirationsbilder

Kreditvärdighet Guld hos Upplysningscentralen betyder att vi är ett säkert företag att göra affärer med!